top of page

Koloni 9:

 

Koloni 9 har eksisteret siden januar 2010. På kolonien går der p.t. 10 drenge i alderen fra 13-15 år. Koloni 9 er et sted, hvor vi sætter pris på fællesskabet og på at skabe rammerne i fællesskab.

Koloni 9 afholder koloniweekend på Sofielyst to gange om måneden, og derudover holder kolonien vinterferie og sommerferie på 2 X 10 dage. På koloniferierne har vi mulighed for både at komme i sommerhus ved Gudmindrup, tage på vores ødegård i Sverige, som er meget populært, eller blive i de vante omgivelser på Sofielyst.

 

På Koloni 9 er rammerne således, at den almene pædagogik er opbygget omkring procesorienteret pædagogik. Dvs. at personalet prøver at involvere alle kolonister i diverse opgaver såsom madlavning, forberedelse til ture og planlægning af kommende kolonier. Målet med denne form for pædagogik er, at den enkelte kolonist får ejerskab i weekendens projekter, samt deltager og er medskaber i/af det samlede fællesskab på Koloni.

Yderligere kendetegner Koloni 9 sig ved, at vi ofte er på ture sammen rundt omkring. Weekenderne og ferierne fyldes med udflugter til svømmehallen, boldspil på fodboldbanen, cykling i hallen og på cykelbanen, bræt- og kortspils-konkurrencer, dåseskjul og mange andre aktiviteter. Der er naturligvis også plads til bare at hygge og slappe af med eksempelvis Ipad eller playstation på bestemte tidspunkter. 

 


Jeppe Christensen:

Jeppe er afdelings på koloni 9 og har været det siden oktober 2015. Jeppe har også været afdelingsleder på koloni 8, og startede ud som medhjælper på koloni. Dette giver efterhånden Jeppe et par koloni-år på bagen, som er med til at styrke Jeppes arbejde med drengene på koloni. Jeppe er uddannet lærer, men arbejder som fuldtidskolonist. Han arbejder hårdt for at planlægge aktiviteterne til en weekend, så drengene på koloni, både får mulighed for at hygge sig i de rammer som koloni tilbyder, men så drengene også får oplevelser, som ligger ud over det sædvanlige. Jeppe elsker at komme på koloni og glæder sig altid til næste weekend!

 

Stig Hartmann:

Stig har været på Koloni 9 siden februar 2020. Stig elsker mekanik, teknik og biler. Han både ved en masse om hvordan de kører, men han kan næsten også samle dem selv. Der findes ikke mange ting som Stig ikke kan svare på, hvis det handler om biler. På Koloni er han også ansvarlig for vores seje fjernstyrede biler, så de altid er klar til en hurtig tur i hallen. Når Stig ikke snakker om biler, er det muligvis fordi han har travlt med et nyt byggeprojekt sammen med nogle af drengene ovre i vores værksted. Han elsker nemlig også at bygge i træ og kan bygge alt fra våben til mere praktiske ting i træ.

 

Bent Frederiksen:

Bent var ellers gået på pension fra sit mangeårige job som lærer. Han ville bruge sin tid på at cykle, løbe og spille fodbold, men han fandt hurtigt ud af at han også gerne ville gøre det sammen med Koloni. Siden Februar 2020, har Bent været klar på boldspil, gemmeleg og sjove historier. Så laver han også utrolig lækker mad, hvilket vi elsker på Koloni 9. Bent har masser af humor, og han kommer én weekend om måneden, hvor han altid har nye sjove historier med sig, som han elsker at dele ud af.

Henriette Kolonis seje koordinator. I hverdagene sørger hun både for at køkkenerne og de kontormæssige opgaver bliver løst til en guldmedalje, og én gang om måneden, er hun også med på Koloni 9. Henriette elsker at være på Koloni, og at lege og være sammen med drengene. Hun er kendt for at være både sød og rar, og møder du hende på Koloni, er det altid med et smil. Hun er god til at lytte og hjælpe dem som har brug for det, og så er hun også rigtig god til at lave mad. Henriette kan rigtig godt lide at lave mad og hun vil meget gerne lære fra sig og vise kolonisterne hvordan man laver et dejligt måltid.


.
 
 

Afd.leder Jeppe Christensen

Mail : jepkoloni@gmail.com

Tlf : 30298871

bottom of page