top of page

 

Koloni 5
 

Koloni 5 åbnede dørene for første gang i år 2006, da behovet for koloni til børn og unge med diagnoser inden for ADHD, Tourette og autismespektrum forstyrrelser blev ved med at stige.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koloni har en tradition for, at drengene bliver i rigtig mange år og Koloni 5 er ingen undtagelse. Vi har unge som har været her næsten lige fra starten blandet med nye ansigter, hvilket giver en god dynamik i gruppen.
 

På Koloni arbejder vi anerkendende, resurseorienteret og relations pædagogisk, samt ud fra
principperne for Low Arousel. Det er de samme voksne, som er sammen med de samme børn hver Koloniweekend, hvilket understøtter vores pædagogiske tilgang og smitter positivt af på grupperne.

 

Målgruppe
Koloni 5 er en koloni for børn og unge med ADHD, Tourettes syndrom, og autismespektrum
forstyrrelser. Drengene kan starte fra de er 6 år og blive til de er 23 år. De fleste starter når de er mellem 6 og 12 år og bliver ind til de evt. skal på efterskole eller andet senere i livet.

 

Koloni 5 - vores weekender
 

Vi holder Koloni weekend på Sofielyst i de Lige uger, og derudover holder vi ferie på vores dejlige
ødegård "Börsebo" i Sverige om sommeren og i sommerhus på Djursland i efterårsferien.
Koloni 5 er en Koloni i fuld bevægelse og det afspejler sig i de aktiviteter vi laver. Det kan være alt lige fra BMX, flyve med drage, bygge huler i skoven, gå/løbe turer, tage i svømmehal og spille fodbold.

 

Men der bliver selvfølgelig også tid til ”hygge”, som er et af grundelementerne på Koloni 5. Dette gør vi bl.a. over vores hjemmelavede økologiske mad, eller ved at tegne, male, bygge drager, eller slapper af foran tv’et, ved spillemaskinen, over en god bog eller ved at tage i biografen.
 

Koloni 5 er med andre ord, et sted hvor der er plads til alle og hvor vi ser hinandens forskellighed som en styrke. Vi bestræber os imod, at koloni 5 skal være et fristed og en drømmefabrik for vores kolonister.
 

 

Voksne tilknyttet Koloni 5
 

Bjørn:
Bjørn har været tilknyttet som pædagogmedhjælper på koloni 5 siden 2016. Bjørn er ved at uddanne sig til pædagog, men er samtidig en gøgler af natur og har i mange år lavet teater og skuespil. Bl.a. kan Bjørn lave næsten al fysisk aktivitet, lige fra kampsport til yoga, fodbold, klatring og rulleskøjter.
Derudover er teaterlege et stort hit blandt ham og drengene.

 

Mette:
Mette har været tilknyttet koloni 5 som pædagogisk madmor siden 2008. Mette har ansvaret for
kosten/køkkenet på koloni 5, og ud over det deltager hun også i det pædagogiske arbejde. Mette ved alt om naturen og har man brug for lidt ro eller bare har lyst til at gå en tur i skoven, så er Mette altid frisk. Derudover laver Mette fantastisk mad, som både børn og voksne på koloni 5 virkelig nyder godt af.

 

Magnus:
Magnus har været tilknyttet koloni 5 siden 2006. Magnus er afdelingsleder og har det overordnede ansvar for den pædagogiske linje der bliver kørt på koloni 5. Derudover deltager han på lige fod med
Mette og Bjørn i det praktiske arbejde både i forhold til aktiviteter, i køkkenet og med kolonisterne.
Magnus er uddannet socialpædagog med speciale i idræt, hvilket er en integreret del af den pædagogiske linje på koloni 5.
Ved siden af arbejdet som afdelingsleder på Koloni 5, er Magnus ansat som pædagogisk leder og Souschef på Koloni.

 

 

Afdelingsleder Magnus Zøylner

Tlf 53535278

Mail : Koloni5@gmail.com

bottom of page