top of page

Pigehuset 1 

Målgruppe

Pigehuset 1 er en koloni for piger med ADHD, Tourette og autismespektrumsforstyrrelser. Vi er 9 piger tilknyttet kolonien i alderen 8-15 år og tre kvindelige ansatte.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Pigehuset er et stort hyggeligt hus. Der er et køkken-alrum hvor vi altid mødes når vi ankommer fredag eftermiddag. Her spiser vi også alt den lækre mad vi får. Desuden indeholder huset, en hyggelig stue med brændeovn, to badeværelser med toilet og tre soveværelser hvor pigerne sover sammen i køjesenge. Alle har en fast seng og sover med 1-3 andre piger. Desuden har vi et udklædningsrum, danserum, krearum, legerum og stillerum.


I pigehus 1 gør vi alt hvad vi kan for at skaber et trygt, hyggeligt og forudsigeligt miljø, hvor vores piger får de mest optimale muligheder for at være sammen med jævnaldrende. Vores piger har forskellige erfaringer og udfordringer, når de kommer hos os. Måske har de oplevet følelsen ”at føle sig anderledes” eller at føle sig udenfor. Men oftest oplever de, at mødet med de andre piger der kender til udfordringer der minder om deres egne, giver dem en ro og et overskud til ”bare at være”. De får nye venner og oplever at være en del af et betydningsfuldt fællesskab. Pigerne glæder sig som regel til at komme på Kolo9 og være sammen med de andre – veninderne. Vi giver pigerne mulighed for at skabe fælles oplevelser, både i det helt nære miljø og ”ude i verden”. Vi elsker at bruge vores hus og den dejlige store have, hvor der både er bålplads, bålhytte, shelter, vildmarksbad og massere af gode kroge til mange timers hyggelig leg. Derudover bruger vi også meget tid på skove og strande i området. Vi kan også finde på at tage en tur i x-jump, men det er ikke det primære hos os. Her er det de gode oplevelser, samværet med jævnaldrende og det trygge forudsigelige miljø der vægtes højest.


Vi går meget op i at børnene får god økologisk mad, bruger deres krop, får slappet af, hygger sig, griner, leger og har en dejlig weekend i godt selskab med andre piger, som de kan spejle sig i og i samspillet udvikle sig sammen med. Det er vigtigt for os, at når de er hos os, er der tid til både fred og ro efter en uge med mange indtryk, men også plads til at slå sig løs og tage på eventyr.


Pigehuset ligger for sig selv med egen have, men helt tæt på har vi vores store gamle gård, Sofielyst hvor der er flere af de andre kolonier der holder til. Her tager vi tit over og leger i hallen, hvor vi kan køre på mooncars, cykler mm. Spille basket eller andet. Desuden er der et træningsrum og en massagestol som vi også bruger. Der er også en lille skov, et drivhus, gynger og alt muligt andet vi bruger.

 

Personale i Pigehuset 1
 

Afdelingsleder, Mette Rubærno Lichtenberg er uddannet pædagog tilbage i 2007. Både før og efter har hun arbejdet på forskellige pædagogiske tilbud bl.a. i en SFO og på et opholdssted. Mette er 43 år og er ansat på koloni i et barselsvikariat for Lærke. Hun er afdelingsleder i perioden 01.04.2022-08.08.2023. 

tlf 41249202

 

Mette Kromann - Madmor

Har arbejdet på koloni siden 2007 og har været tilknyttet pigekolonien siden dens start i 2012.

Mette har ansvaret for køkkenet og arbejder målrettet og passioneret for at madens kvalitet og smag er i højsæde. Mette går ind for at implementere pigerne i beslutningsprocesserne om maden samt udførelsen.
Udover at lave dejlig økologisk mad sammen med pigerne, deltager Mette også i det pædagogiske arbejde og har altid et god ide til et håndarbejdsprojekt med pigerne.

 


Anja Lambrecht Jensen

Anja har været på Koloni siden marts 2022 - og hun knuselsker det!

Hun elsker at inspirere og udfordre pigerne med sjove og ´skøre´ tiltag og gør altid sit ypperste for at alle har det trygt og rart. Derudover holder hun af naturen, kreativitet og kunst samt bevægelse og leg.

Anja er i øvrigt 33 år, uddannet psykomotorisk terapeut OG pigehusets trofaste vildmarks-bademester :-).
 

bottom of page