top of page

Pigehuset 1 

Målgruppe: Pigehuset 1 er en koloni for piger med ADHD, Tourette og autismespektrumsforstyrelser. Vi er 9 piger tilknyttet kolonien i alderen 8-15 år og tre kvindelige ansatte.

 


 

 

 

 

 

 

 

Pigehuset1:

 

Vi bor i et stort hus, med køkkenalrum, en hyggelig tv stue, et danserum, spillerum og vores meget populære kreaværksted. Pigerne har deres eget værelse, som de deler med to andre venner. Huset er omkranset af en hyggelig tilvokset have med frugttræer, bålhytte og en mini-skov, hvor pigerne kan bygge huler og lege. Vi ligger tæt på Sofielyst (drengekolonien) som vi tit besøger samt Ugerløse Friluftsbad, som vi ofte besøger i sommerhalvåret.  

 

I Pigehuset 1 lægger vi vægt på fysiske aktiviteter, hygge og god økologisk mad. Vi vægter naturen højt og bruger denne til at udforske planter og dyreliv, til skovture, løbeture og vandring. Vi elsker at udfordre vores kroppe og nyder en tur til go high, x-jump eller en tur i kolonis træningsrum. Vi kan også godt lide at gå ned til naboens heste og fodre dem med græs og klø dem lidt bag ørerne. Når vi slapper af, hygger vi os med kortspil, kreative projekter i vores store krearum og på at høre musik og danse. Vi elsker at hyggesnakke på værelserne med vennerne eller ved det store bord i køkkenet. Vi nyder at tegne, male eller se en god film på fjernsynet. Vores mål i Pigehuset 1, er at skabe nogle dejlige weekender hvor pigerne, slapper af samt får en masse dejlige oplevelser og positive erfaringer.

 

Gennem vores faste struktur, skaber vi rolige, forudsigelige og genkendelige weekender for pigerne, hvor de har rum og mulighed for udvikle sig personligt og socialt i samspil med jævnaldrende. Vi skaber masser af grin, positive oplevelser og venskaber i hyggelige og hjemlige rammer. Det er vigtigt at vi hygger os sammen, og at vi alle udviser respekt for hinanden og de forskelligheder vi hver i sær har.

 

 

 

 

Personale i Pigehuset 1:
 

Afd.leder

 

Mette Rubærno Lichtenberg er uddannet pædagog tilbage i 2007. Både før og efter har hun arbejdet på forskellige pædagogiske tilbud bl.a. i en SFO og på et opholdssted. Mette er 43 år og er ansat på koloni i et barselsvikariat for Lærke. Hun er afdelingsleder i perioden 01.04.2022-08.08.2023. 

tlf 41249202

 

Mette Kromann - Madmor

Har arbejdet på koloni siden 2007 og har været tilknyttet pigekolonien siden dens start i 2012.

Mette har ansvaret for køkkenet og arbejder målrettet og passioneret for at madens kvalitet og smag er i højsæde. Mette går ind for at implementere pigerne i beslutningsprocesserne om maden samt udførelsen.
Udover at lave dejlig økologisk mad sammen med pigerne, deltager Mette også i det pædagogiske arbejde og har altid et god ide til et håndarbejdsprojekt med pigerne.

 


Anja
 

bottom of page